Rekisteröintisopimus

Tiedoksi kaikille, jotka aikovat rekisteröityä käyttäjäksi Linnanpihaan:

Tällä foorumilla keskustellaan keskiajan harrastamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä; yritetään oikaista vääriä käsityksiä ja kaivetaan yhdessä tietoa asioista. Linnanpiha ei edusta Elävä keskiaika ry:n (EKry) virallista kantaa, vaikka suuri osa rekisteröityneistä käyttäjistä jäseniä ovatkin ja monista asioista puhutaan tältä pohjalta. Myös muiden seurojen jäsenet sekä muuten vain keskiajasta kiinnostuneet ovat ehdottoman tervetulleita juttelemaan Linnanpihaan!

Lue alla olevat Linnanpihan säännöt ja lähetä esittely itsestäsi Kaihomielelle (lue ohjeet alla), muuten et pääse Linnanpihan muurin sisäpuolelle. Foorumi on suljettu vierailta yleisen viihtyvyyden vuoksi, ei kiusataksemme uusia rekisteröityviä; arvostamme rauhaa häiriköiltä.

Rekisteröityminen

1. Kun rekisteröidyt, lähetä sähköposti Kaihomielelle (kain.kaihomieli(ättää)gmail.com) kahden viikon (2 vk) sisällä, muuten rekisteröintisi poistetaan. Kerro viestissä hiukan itsestäsi, kuitenkin vähintään seuraavat tiedot:

-        etu- ja sukunimesi

-        ikäsi

-        millä nimellä rekisteröidyit foorumille

-        oletko Elävä Keskiaika ry:n jäsen.

 

2. Kun valitset itsellesi nimeä ota huomioon seuraavat seikat:
     -    jos olet EKryn jäsen, käytä joko keskiaikanimeäsi, omaa nimeäsi tai lempinimeäsi.

     -    jos et ole seuran jäsen, käytä omaa nimeäsi tai lempinimeäsi eli sitä, jolla sinua kutsutaan kasvotusten (ei Netn00b-tyylisiä irc-nickejä).

          Ehdottomasti kiellettyjä ovat nimet, joihin sisältyy sana lord tai lady, koska nämä ovat seurassamme ansaittuja arvonimiä.

Yleisiä sääntöjä

1. Ei solvauksia, rasismia, henkilöön kohdistuvia hyökkäyksiä, kiroilua jne. Foorumilla noudatetaan hyviä tapoja sekä Suomen lakia (tekijänoikeudet, piratistimi, jne.)

 
2. Uskonnosta ja politiikasta puhumista olisi hyvä välttää, jos se ei liity keskiaikaan. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, ja vaikka mielipiteitään haluaisikin tyrkyttää muille, tämä ei ole oikea paikka siihen.

3. Mainostaminen Linnanpihassa on sallittua vain ylläpidon luvalla.

Foorumille kirjoittaminen

1. Harkitse ennen kuin postaat.

-        Pysy Keskiaikapuolella aiheessa. Liiasta turhanjauhannasta (off-topic) tulee sanomista.

-        Mieti kannattaako aloittaa uusi viestiketju kysymyksellesi vai liittyykö se jo olemassa olevaan. Älä kysy asiaa, johon on aiemmin vastattu. Käytä aina ensin "Hae viestejä" toimintoa sivun yläreunasta ennen kuin avaat uuden viestiketjun. Teet moderaattorille palveluksen.

-        Mikäli olet kirjoittanut viestiketjuun sen viimeisen viestin ja haluat täsmentää sanomaasi, muokkaa viestiäsi. Älä kirjoita uutta viestiä oman viestisi perään.

-        Valitse viestisi aiheeseen sopiva keskustelualue, ja kirjoita viestiin sen sisältöä kuvaava otsikko. "APUA!" tai "Nyt en ymmärrä..." eivät ole hyviä otsikkoja. Paremman kuvan antaa esim. "Ongelmia löytää tietoa vastakaarijousista" tai "Vinkkejä Tallinnan keskiaikapuoteihin".

2. ÄLÄ KIRJOITA KAIKKEA ISOLLA, SITÄ ON IHAN USKOMATTOMAN HATTUMAISTA LUKEA ja voit olla varma, että ihmisiä ei kiinnosta vastata sinulle.

3. Vältä sähköpostiosoitteiden kirjoittamista julkisiin foorumeihin. Roskapostia lähettävät tahot keräävät osoitteita mielellään myös meidän keskustelufoorumistamme, emmekä halua ruokkia heitä enempää kuin on tarpeen. Jos sinun on pakko liittää viestiisi sähköpostiosoite, naamioi se esimerkiksi etunimi.sukunimi(at)koti.ni tai etunimi.poistatämä.sukunimi@koti.ni. Harkitse myös vastauksen pyytämistä yksityisviestillä.

4. Viestien kirjoittaminen vain viestien kokonaislukumäärän kasvattamisen vuoksi on kielletty.

5. Älä "töni" viestiketjuja ylöspäin näkyvyyden parantamiseksi. Mikäli viestiketju sisältää jotain tietoa, joka kuuluu alueen etusivulle, moderaattorit muuttavat viestin ilmoitukseksi.

6. Mikäli huomaat sääntöjenvastaisen viestin käytä "Raportoi viesti moderaattoreille" -toimintoa, joka ilmestyy näkyviin, kun olet ollut aktiivisena jäsenenä jonkin aikaa. Anna moderaattoreiden hoitaa työnsä -- älä siis puutu jokaiseen sääntörikkomukseen itse. Toki räikeistä ja jatkuvista rikkeistä voi huomauttaa, mutta etenkään uusien käyttäjien kohdalla ei ole syytä esim. tunnuksen sulkemisella uhkailuun.

7. Jos sinulla tulee asiaa ylläpidolle, hoida se yksityisviestillä tai Avaudu adminille! -osion kautta.

 

Yksityisviestit

Yksityisviestit on rajattu 25 viestiin/käyttäjä. Muista tyhjentää viestisi säännöllisesti, myös lähetetyt!

Ylläpitotoimet

Kirjoitusten tekijänoikeus ja julkaisuoikeus:

Kaikkien viestien tekijänoikeus on viestien kirjoittajalla. Painamalla 'Lähetä' -nappulaa kirjoittaja antaa tekstinsä julkaisuoikeuden foorumille foorumin sisällä ja kirjoittajan tekstistä tulee osa foorumin sisältöä ja kirjoittajan tekstiä voidaan siirtää tai muokata foorumin tarpeiden mukaisesti, kuitenkin säilyttäen kirjoittajan viestin tekstisisällön ja tarkoituksen. Kirjoittajalla ei ole oikeutta poistaa tai tuhota foorumin sisältöä. Tämä tarkoittaa, että viestiä, johon on tullut vastauksia tai joka on osa viestiketjua, ei saa poistaa tai muokata niin, että alkuperäinen merkitys oleellisesti muuttuu. Foorumin ylläpidolla on myös oikeus muokata tai poistaa epäasiallista sisältöä viesteistä, mistä jätetään alkuperäiseen viestiin merkintä. Foorumi pidättää myös oikeuden olla julkaisematta lähetettyä tekstiä tai poistaa jo julkaisuja viestejä ja viestiketjuja.

Ylläpitäjillä ja moderaattoreilla on oikeus poistaa tai muokata näitä sääntöjä rikkovia viestejä. Vaikka säännöistä on pyritty tekemään mahdollisimman kattavat, sellainen mitä ei ole spesifisesti näissä säännöissä mainittu, ei välttämättä ole kuitenkaan sallittua. Näissä tapauksissa ylläpitäjät ja moderaattorit käyttävät omaa harkintaansa.

Jatkuvista toilailuista voi menettää tapauskohtaisesti käyttöoikeuden osaan tai koko foorumiin, vähäksi tai pitkäksi ajaksi tai pysyvästi. Sääntöjä tietoisesti rikkovan käyttäjän tunnus suljetaan. Yleensä tunnuksen sulkeminen on myös pysyvää.

Epäselvissä tapauksissa Admin päättää asioista.

Päivitetty 4.10.2006/Freya
                 6.10.2012/Kaihomieli

Lue uudestaan kohta Rekisteröityminen ennen kuin rekisteröidyt, ja lähetä Kaihomielelle se esittelymaili, jotta pääset joskus sisäänkin Linnanpihaan!